StudyFlow

Over StudyFlow

StudyFlow is een online leeromgeving voor het oefenen van de centrale examens gebouwd door studenten Edo van Royen, Tom van Vooren en Philippe Taminiau.

De nieuwe generatie leerlingen is een internetgeneratie. Ze zijn opgegroeid met Hyves, Youtube en Twitter. Toch krijgen deze leerlingen nog les op ouderwetse manieren. StudyFlow is ons antwoord op deze behoefte naar modern onderwijs. Als eerste stapje in deze visie van modern onderwijs hebben we een online oefenplatform (examen.studyflow.nl) voor de eindexamens in het secundair onderwijs gebouwd. Dit proces startte eind januari 2010.

In mei 2010 werd StudyFlow stilletjes geopend om de eerste gebruikersreacties te meten. Na een paar dagen werd het concept zo snel verspreid dat de site uit de lucht ging door overbelasting. Het uiteindelijk aantal behaalde registraties bedroeg iets meer dan 10,000. Dit betekent dat 1 op de 8 HAVO & VWO leerlingen in hun examenjaar zich heeft ingeschreven. Bij navraag (online enquĂȘte) onder 400 leerlingen is ons een rapportcijfer van gemiddeld een 7,0 gegeven.

Een avontuur in het onderwijs

Voor ons is StudyFlow naast een geweldig bedrijf vooral een waanzinnig spannend avontuur. Het is een ongelofelijke ervaring om met duizenden leerlingen samen te bouwen aan de toekomst van het onderwijs. Dit is onze kans om de wereld op onze eigen manier een beetje te veranderen.

Hoe het kan dat ons dit wel lukt, maar andere e-learning initiatieven (nog) niet? Wij denken dat het komt omdat we zelf bij de net-generatie horen. Dit onderscheidt ons in onze visie op hoe dingen gebouwd moeten worden. We geloven bijvoorbeeld sterk dat mensen van nature leergierig zijn. Dat leerlingen niks hoeft opgedrongen te worden, maar ze zelfstandig kunnen en willen leren. Een visie die verder reikt dan secundair onderwijs alleen en wereldwijd schaalbaar is.

Met het succesvol en winstgevend doorstaan van de opstartfase hebben we ons als team bewezen en staan we te trappelen om samen met leuke partners het vraagstuk IT & Onderwijs aan te pakken. Doe je mee?

Cheers!
Edo, Tom, Philippe
StudyFlow

Online eindexamens oefenen en resultaten analyseren.Begin met OefenenSnelle 60-seconden registratie